Fysik

Bølgelængde, vinkelhastighed

10. december 2015 af MissGeek87 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har udregnet frekvensen og bølgehastigheden og bliver spurgt til at finde bølgelægnden. 

-Frekvens: 600•10-6 Hz = f

-Bølgehastighed: 205.5 m/s = c

Bruger følgende formel til at finde bølgelængden: λ = c/f => 205.5 m/s/600•10-6 Hz = 3450 m, er det korrekt?

I en anden opgave skal jeg finde den maksimale hastighed og maksimale acceleration. Jeg får oplyst, at: 

A = 30 cm = 0.3 m og jeg kender min frekvens fra før: 600•10-6 Hz. Her går jeg ud fra, at jeg først skal finde vinkelhastigeheden, som så skal bruge til at beregne den maksimale hastighed og den maksimale acceleration. 

Vinkelhastighed = w = 2π•f = 2π • 600•10-6 Hz = 0.0038 s-1

amaks = A •w2 = 0.30 m •  (0.0038)2 s-1 = 4.26•10-6 

vmaks = A •w = 0.30 m •  0.0038 s-1 = 1.13•10-3

Regner jeg forkert eller? Er ikke sikker på jeg har gjort det rigtig mht. udregning af vinkelhastighed, amaks og vmaks?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2015 af mathon

       \lambda =\frac{205{,}5\; \frac{m}{s}}{600\cdot 10^{-6}\; s^{-1}}=342500\; m=342{,}5\; km\; ???

Er udbredelseshastigheden v beregnet korrekt?


Svar #2
10. december 2015 af MissGeek87 (Slettet)

Bølgehastigheden er udregnet korrekt, hvis det er den du spørger til. Men jeg gøre det vel rigtig så når jeg udregner bølgelængden? Har vedhæftet opgaven hvis det hjælper på forståelsen af det jeg har skrevet. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2015 af mathon

\lambda =\frac{205{,}5\; \frac{m}{s}}{600\cdot 10^{-6}\; s^{-1}}=342500\; m=342{,}5\; km   som er realistisk nok for en tsunami

hvad du intet nævnte om i #0.


Svar #4
10. december 2015 af MissGeek87 (Slettet)

Super, tak. Kan du også hjælpe mig med den sidste opgave. Havde jeg da gjort det rigtig nok da jeg udregnede vinkelhastighed, amaks og vmaks?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2015 af Soeffi


Svar #6
10. december 2015 af MissGeek87 (Slettet)

Kan vi forholde os til min, har kigget på det vedhæftet opslag og det forvirre bare endnu mere. Jeg er i tvivl om, hvorvidt mine udregninger er korrekte mht. Vmaks og amaks

Det mangler lige en info i den vedhæftet file: "*i lodret retning som et 15 m skib der ligger og flyder ..."

Glemt at skrive de 15 m 


Skriv et svar til: Bølgelængde, vinkelhastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.