Matematik

Division med brøker

13. december 2015 af pige5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har et hurtigt spørgsmål. 

1/(a/b) = b/a, men hvorfor?

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2015 af MatematikStuderende (Slettet)

Når du dividerer et tal med en brøk gøres det ved at gange med den omvendte brøk, så \frac{a}{\frac{b}{c}}=\frac{a\cdot c}{b}


Svar #2
13. december 2015 af pige5 (Slettet)

Tak for svar :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2015 af mette48 (Slettet)

#1  man viser ikke noget som helst ved blot at oversætte påstulatet til en udenadslært sætning på dansk

1/(a/b) = b/a  påstand

man kan forlænge en brøk ved at gange med samme tal i tæller og nævner

man kan forkorte en brøk ved at dividere med samme tal i tæller og nævner

1/(a/b) =                       forlæng med b

1*b / (b*a/b) =               forkortermed b idet b/b = 1

1*b/a*1=b/a


Skriv et svar til: Division med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.