Matematik

find a f(x)= a*x^2

13. december 2015 af vv-kipling (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg sidder med en opgave uden hjælpemidler og opgaven lyder

f(x)=a*x^2   jeg skal finde tallet a.... f(x) er en funktion som afgrænser et område som skal være 2 den afgrænser bare med x aksen og grafen er afgrænset ved x=0 og x=1

jeg er fundet frem til 1/2a^2*1/2x^2   og så indsætter jeg x=1

2=1/2a^2*1/2*1^2    

er jeg overhoved på rette vej

er der nogle der kan hjæple....


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2015 af peter lind

Du skal have fat i en kendt funktionsværdi og sætte ind. Hvis du kender f(1) har du f(1) = a*12 = a. Hvis du kender en anden funktionsværdi skal du bare bruge den i stedet og indsætte den relevante x værdi


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2015 af mathon

                       \int_{0}^{1}ax^2\mathrm{d}x=2

                         \left [ \frac{a}{3}x^3 \right ]_{0}^{1}=2

                        \frac{a}{3}(1^3-0^3)=2

                        \frac{a}{3}=2

                        a=6


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2015 af Toonwire

Visuel repræsentation af integralet.


Svar #4
13. december 2015 af vv-kipling (Slettet)

det super mange tak for hjælpen.. nu må der sku gerne komme sådan en til eksamen


Skriv et svar til: find a f(x)= a*x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.