Matematik

HJÆLP! Lineær

13. december 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen, der kan hjælpe mig med opg b og c?

jeg får opgave b til 37,8


Svar #1
13. december 2015 af hejtykke2 (Slettet)

anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2015 af mette48 (Slettet)

y=0,2x+50

a) indsæt x=20 i y=-0,2x+50 og isoler y

b) indsæt y=12

c) stigning fra x til x+50


Svar #3
13. december 2015 af hejtykke2 (Slettet)

er b rigtig så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2015 af StoreNord

b)

    solgte = -0,2*pris + 50

    12= -0.2*pris +50    <=>    0,2 \cdot pris+50=50-12  <=>

                                              pris=\frac{50-12}{0,2}=190


Svar #5
14. december 2015 af hejtykke2 (Slettet)

lyder det ikke lidt usandsynligt? og hvordan vil du beregne opg c?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2015 af StoreNord

#4 er helt rigtig. Du skal ikke tro at x=190 er en  y-værdi.             :)

c)

y(c=100)  =  -0,2+100 + 50 = -20 + 50 = 30

y(x=50)    =  -0,2*50 + 50    = -10 + 50 =  40

Stigning     =             30 - 40                    = -10    , som er et fald.

Du skulle prøve at lave en graf i  Geogebra; så kan du se at det er rigtigt.


Skriv et svar til: HJÆLP! Lineær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.