Matematik

Svar tak.

16. december 2015 af Mozarten (Slettet) - Niveau: A-niveau

7 - 1 x 0 + 3 divideret med 3 = ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2015 af powpow (Slettet)

3.3333


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2015 af Eksperimentalfysikeren

a) 7-1*0+3/3 = 8

b) ((7-1)*0+3)/3 = 1

Der gælder en regel om, at multiplikation og division skal udføres får addition og subtraktion. Det er imidlertid ikke alle lommeregnere, der kan klare det. Problemet her er, at man for at udføre beregningen korrekt, skal kunne gemme mellemresultater. I dette eksempel skal 7 gemmes mens 1*0 regnes ud. Derefter foretages subtraktionen, der giver 7, som gemmes mens 3/3 regnes ud. Til slut adderes de 7og 1. Dette er vist i a.

I b gemmes kun det samlede resultat, så man regner først subtraktionen ud; det giver 7. Dette ganger man med 0 og får 0. Derefter lægger man 3 til og for 3, som man så til slut dividerer med 3 og får 1. b eri strid med de vedtagne prioriteringsregler, men mange billige lommeregnere bruger denne metode. Har du sådan en lommeregner, så skift den ud eller brug papir til mellemresultaterne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2015 af PeterValberg

Der er stor forskel på, om det er:

7-1\cdot 0+3:3

eller

\frac{7-1\cdot 0+3}{3}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2015 af Eksperimentalfysikeren

Fortolkningen

\frac{7-(1\cdot 0)+3}{3}

er inkonsekvent. Her prioriterer man multiplikationen før subtraktionen, mens man ikke prioriterer divisionen før addition og subtraktion.

Man bør prioritere multiplikation og division før addition og subtraktion, så fortolkningen bør være:

7 - (1·0) + (3/3)

Den primitive lommeregner fortolker det som:

\frac{(7-1)\cdot 0+3}{3}


Skriv et svar til: Svar tak.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.