Fysik

Månens tyngdeacceleration

17. december 2015 af lala14 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan beregner man månens tyngdeacceleration? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2015 af mathon

    g_{m\aa ne}=1{,}62\; m/s^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Tyngdekraften mellem to masser m og M i den indbyrdes afstand r har størrelsen

F = G*m*M/r2

G kaldes gravitationskonstanten og har værdien G = 6,67·10-11 m3/s2kg.

Når man sidder og regner en masse opgaver hvor man skal bruge tyngdekraften på en masse m ved Jordens overflade, så er der nogle størrelser som går igen hele tiden, r = Jordens radius og M = Jordens masse. Derfor vælger man så at samle disse i én konstant, g = G*MJorden/rJorden2. Så hver gang man skal beregne tyngdekraften på en masse m ved Jordens overflade, så er den F = m * g.

Hvis du i stedet vil finde gMånen, så er den

gMånen = G*MMånen/rMånen2

gMånen =  6,67·10-11 m3/s2kg * 7,349*1022 kg / (1,7373 * 106m)2 = 1,62 m/s2


Svar #3
19. december 2015 af lala14 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Månens tyngdeacceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.