Matematik

Sandsynlighed

21. december 2015 af Amelia02 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Christina slår med to 6-sidede terninger.

Hvad er sandsynligheden for at antallet af øjne er 9 eller derover på de to terninger til sammen?

Er det forkert, hvis det er 6/36?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2015 af mathon

      p(10\; eller \; derover)=\frac{10}{36}=\frac{5}{18}=27{,}8\%


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2015 af mathon

rettelse:
                  p(9\; eller \; derover)=\frac{10}{36}=\frac{5}{18}=27{,}8\%


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. december 2015 af Soeffi

#0. Opskriv alle mulige hændelser i et skema, hvor de to terningers øjne er indgangene og indholdet er summen af øjnene:

       1    2    3    4    5    6

1 |   2    3    4    5    6    7

2 |   3    4    5    6    7    8

3 |   4    5     6   7    8    9

4 |   5    6    7    8    9   10

5 |   6    7    8    9   10   11

6 |   7    8    9   10   11  12 

Det ses, at der er 10 gunstige hændelser ud af 36 mulige.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.