Fysik

Gravitation

26. december 2015 af Phoenix4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har problemer med opgave c) i 7.1.1 og c) og d) fra 7.1.2.

opgave c) i 7.1.1:

Jeg kunne kun beregne værdien af g fra Månen på måneoverfladen men det andet spørgsmål i c om at beregne værdien af g fra Jorden på Månen, kunne jeg ikke finde ud af.

d) fra 7.1.2.:

jeg har lavet a) og b) men jeg ved ikke hvordan c) og d) skal beregnes

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Øvelser.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2015 af mathon

opgave c) i 7.1.1:

                                    g=G\cdot \frac{M}{r^2}

                                    g=\left (6{,}6742\cdot 10^{11}\; \frac{m^3}{kg\cdot s^2} \right )\cdot \frac{5{,}976\cdot 10^{24}\; kg}{(3{,}84400\cdot 10^8\; m)^2}=0{,}002699\; \tfrac{m}{s^2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. december 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2015 af mathon

opgave c) i 7.1.2:

                                 F=G\cdot \frac{M_{jord}\cdot M_{maa ne}}{r^2}

opgave d) i 7.1.2:

                                 F=G\cdot \frac{M_{sol}\cdot M_{maa ne}}{r^2}


Svar #4
26. december 2015 af Phoenix4 (Slettet)

Mathon kan den også beregnes således?:

G*(5.976*10^(24)*_kg/(3.844*10^(8)*_m+6.37102*10^(6)*_m)^(2))=0.002612* (_m)/(_s^(2)

Jeg har beregnet b) i 7.1.2 på samme måde som du har skrevet at  c) i 7.1.2 skal beregenes; er b) og c) altså ens? og hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. december 2015 af mathon

opgave c) i 7.1.2:

                           F=G\cdot \frac{M_{jord}\cdot M_{maa ne}}{r^2}

                          F=\left (6{,}6742\cdot 10^{11} \; \frac{m^3}{kg\cdot s^2}\right )\cdot \frac{\left ( 5{,976\cdot 10^{24}\; kg} \right )\cdot \left ( 7{,}348\cdot 10^{22}\; kg \right )}{(3{,}84400\; m)^2}

                         


Svar #6
26. december 2015 af Phoenix4 (Slettet)

Når ok tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. december 2015 af mathon

opgave d) i 7.1.2:

                           F=G\cdot \frac{M_{sol}\cdot M_{maa ne}}{r^2}

                          F=\left (6{,}6742\cdot 10^{11} \; \frac{m^3}{kg\cdot s^2}\right )\cdot \frac{\left ( 1{,}989\cdot 10^{30}\; kg \right )\cdot \left ( 7{,}348\cdot 10^{22}\; kg \right )}{(1{,}48615\cdot 10^8\; m)^2}


Skriv et svar til: Gravitation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.