Matematik

Nogen der kan hjælpe med denne opgave??:)))

26. december 2015 af Alex999 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det oplyses, at cos65° = 0,4226 og sin70° = 0,9397. Tegn en enhedscirkel og bestem uden hjælpemidler cos115°, cos(-65)° sin110° og sin(-70°). 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2015 af StoreNord

Tegn et koordinatsystem midt på et kvadreret papir. 10 cm skal svare til 1 enhed.

Tegn så en cirkel med centrum i (0,0) og radius = 1.   Brug målestokken 10:1.

Mål 0,4226 ud ad x-aksen, og tegn dèr en lodret linje, som skærer  cirklen to steder.

Fra hvert skæringpunkt, nedfæld den vinkelrette på y-aksen. Så kan du aflæse de to sinus-værdier.

Mål 0,9397 op ad y-aksen, og tegn dèr en vandret linje, som skærer  cirklen to steder.

Fra hvert skæringpunkt, nedfæld den vinkelrette på x-aksen. Så kan du aflæse de to cosinus-værdier.

Opgaven bør naturligvis udføres med lineal, passer, tegnetrekant og blyant. Ikke Geogebra.   :)

Ikke nødvendigt med millimeterpapir.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. december 2015 af mathon

cos(180°- 65°) = cos(115°) = -cos(65°) = -0,4226

cos(-65°) = cos(65°) = 0,4226

sin(180° - 110°) = sin(70°) =  0,9397

sin(-70°) = -sin(70°) = -0,9397
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2015 af mathon

da
           sin(180° - v)= sin(v)

           cos(180° - v) = -cos(v)

           cos(-v) = cos(v)

           sin(-v) = -sin(v)


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe med denne opgave??:)))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.