Fysik

Atomer

04. januar 2016 af Phoenix4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kan I hjælpe med c) og d)

I denne øvelse skal du beregne størrelsen af et jernatom. For at gøre beregningerne overskuelige forestiller vi os, at vi har 1 g jern.

a) Beregn antallet af jernatomer i 1 g jern. Du kan antage, at jernet stort set består af jernisotopen  56Fe.

Anvend formlen i boksen Atomers masse til at finde massen af 1 jernatom. (formel: m=A*u)

           Mit resultat:1.075*10^22

b) Beregn rumfanget af 1 g jern. Du skal her anvende, at jerns densitet er  rho = 7,873 g/cm^3

           Mit resultat: 1.27*10^−7 m^3

c) Beregn rumfanget af 1 jernatom. Antag, at jernatomerne er pakket helt tæt sammen.

d) Antag, at jernatomerne er kugleformede og beregn diameteren af et jernatom.

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2016 af mathon

c)
         rumfanget af 1 jernatom
                                                   \frac{1{,}27\cdot 10^{-7}m^3}{1{,}075\cdot 10^{22}}=1{,}1779\cdot 10^{-29}\; m^3


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2016 af mathon

d)
         diameteren af 1 kugleformet jernatom:

                                                   \frac{\pi }{6}\cdot d^{\, 3}=1{,}1779\cdot 10^{-29}\; m^3

                                                   d=\left (\frac{6\cdot 1{,}1779\cdot 10^{-29}}{\pi } \; m^3\right )^{\frac{1}{3}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2016 af mathon

kuglevolumen:
                            \frac{4\pi }{3}\cdot r^3=\frac{4\pi }{3}\cdot \left ( \frac{d}{2} \right )^3=\frac{4\pi }{3}\cdot \left ( \frac{d^{\, 3}}{8} \right )=\frac{\pi }{6}\cdot d^{\, 3}       


Svar #4
06. januar 2016 af Phoenix4 (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Atomer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.