Matematik

Brøker

05. januar 2016 af Amelia02 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Vil gerne være sikker på at denne er rigtig, da vi får karakter der bliver vist  for vores forældre :-) Så ja, det er et dumt spørgsmål fra en fra en syvende klasse

4/9 + x/9 = 2/3 

Er I enige i, at x er -2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2016 af mathon

             \frac{4}{9}+\frac{x}{9}=\frac{2}{3}=\frac{6}{9}

             \frac{x}{9}=\frac{6}{9}-\frac{4}{9}=\frac{2}{9}

             x=\bold{\color{Red} 2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2016 af mette48 (Slettet)

Uanset om dine forældre skal se karakteren er det ikke dumt at søge hjælp til emner du er usikker om.

4/9 + x/9 = 2/3        gang med 9 i alle led, så får du en ligning uden brøker

Når du har fundet x-værdien, kan du kontrolere om resultatet er rigtigt ved at indsætte x-værdien på hver side af = og regne hver side ud for sig. Så får du samme værdi på de to sider, hvis du har regnet rigtig.

4/9 + x/9 = 2/3       indsætter x=-2

venstre side:   4/9-2/9 = 2/9        højre side         2/3        de to resultater er ikke ens, så du har lavet en fejl et eller andet sted.


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.