Fysik

Frit fald

07. januar 2016 af TineS94 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg sidder og løser en opgave om frit fald.

Jeg får disse oplysninger om genstanden:

y0=0,30 m,  V0=2,0 m/s, m=6,0 og diameteren d=0,20 m.

Det er en bowlingkugle, som slippes i højden 30 cm over banen og har farten 2,0 m/s.

Jeg skal finde den tid, hvor genstanden rammer jorden, og jeg har tænkt mig at benytte ligningen:

y=y0+vy0t-(1/2)gt2

Jeg tænker at løse ligningen for y=0, så:

0=y0+vy0t-(1/2)gt2

Jeg kan bare ikke helt se, hvordan jeg skal komme frem til løsningen t*=(2y0/g)1/2=0,48 s.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2016 af peter lind

Den løsning du angiver i sidste linje holder kun for v0 = 0


Skriv et svar til: Frit fald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.