Fysik

Kræfter på en mønt..

07. januar 2016 af TineS94 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg kigger på en gammel fysikeksamen, som omhandler en mønt der glider hen ad et bord.

Jeg skal angive hvilkekræfter der er på den.

Jeg sidder med en besvarelse, og forstår ikke hvorfor at der i x-retningen også er en normalkraft?

x)fx=-μN=-μmg

y)-mg+N=0


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2016 af mathon

Gnidningskraften udtrykkes oftest ved normalkraftens numeriske værdi:

                 F_{gnid}=\mu \cdot \left (m\cdot g\cdot \cos(0^{\circ} ) \right )

Det er derfor en misforståelse, at der i x-retningen forekommer en normalkraft \overrightarrow{\textbf{N}}.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2016 af mathon

Gnidningskraften udtrykkes oftest ved normalkraftens numeriske værdi:

                 F_{gnid}=\mu \cdot N=\mu \cdot \left (m\cdot g\cdot \cos(0^{\circ} ) \right )


Skriv et svar til: Kræfter på en mønt..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.