Matematik

Trekanter

16. januar 2016 af ditte123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har et spørgsmål;

a)   Bestem hvor mange trekanter ABC , der kan konstrueres med sidelængderne a = 4 og b = 2 og vinkel b = 20 .


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2016 af mathon

    To trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2016 af peter lind

Du kan bruge sinusrelationerne til at finde vinkel A. Der findes to mulige løsninger ved brug af sinusrelationerne. Spørgsmålet er om begge er gyldige. Dertil skal du bruge at summen af vinklerne i en trekant er 180º. Er dette muligt for begge mulige løsninger?. Desuden skal den største vinkle ligge overfor den største side.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2016 af mathon

Da vinkel B er spids
og
           a\cdot \sin(B)<b<a

er der to løsninger.


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.