Matematik

Figuren viser to ensvinklede trekanter ABC og A1BC1.

17. januar 2016 af louiseJhf (Slettet) - Niveau: C-niveau

Figuren viser to ensvinklede trekanter ABC og A1BC1. Nogle af målene fremgår af figuren. 

a) Bestem længden af siden A1C1

Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse denne opgave, har vedhæftet billede af opgaven. Håber der sidder en der ude der kan hjælpe mig, tusind tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2016 af mathon

Skærmbillede 2016-01-17 kl. 13.22.24.png


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2016 af mathon

Ensliggende sider er proportionale:

                         \frac{\left | A_1C_1 \right |}{\left | AC \right |}=\frac{\left |A_1B \right |}{\left | AB \right |}=\frac{8+4}{8}=1{,}5        

                         \frac{\left | A_1C_1 \right |}{10}=1{,}5


Svar #3
17. januar 2016 af louiseJhf (Slettet)

#2

Ensliggende sider er proportionale:

                         \frac{\left | A_1C_1 \right |}{\left | AC \right |}=\frac{8+4}{8}=1{,}5        

                         \frac{\left | A_1C_1 \right |}{10}=1{,}5

Nogen der kan forklare mig, hvad det er mathon gøre? Jeg er totalt lost. :)


Svar #4
17. januar 2016 af louiseJhf (Slettet)

Jeg har forstået det nu. Tusind tak for hjælpen :D 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2016 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 3 og 4på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
17. januar 2016 af louiseJhf (Slettet)

Forstørrelsesfaktoren får jeg til 1,5. Derefter ganger jeg blot forstørrelsesfaktoren med AC og får derved  A1Csom bliver til 15


Skriv et svar til: Figuren viser to ensvinklede trekanter ABC og A1BC1.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.