Fysik

Bølgelængde

17. januar 2016 af Koplop (Slettet) - Niveau: B-niveau

1. Partialtone (Hz) for E, er: 82,4

"Alle strengene har længden 68 cm. Find bølgelængden for grundtonen på E-strengen."

Er det bare lambda = v/f, hvor v = lydens hastighed?

Eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2016 af mathon

For grundtonens bølgelængde
gælder:  den halve bølgelængde er lig med strenglængden

                           \frac{\lambda }{2}=0{,}68\; m
                 
                   


Svar #2
17. januar 2016 af Koplop (Slettet)

Kan du forklare lidt nærmere?

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2016 af mathon

afstanden mellem to naboknudepunkter er altid \frac{\lambda }{2} for en streng.


Skriv et svar til: Bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.