Fysik

FYISK HJÆLP TIL BØLGER

18. januar 2016 af solsikke1 - Niveau: C-niveau

Hej har fået opgaven:

Under et dikkeraktionsekseriment sendes lys fra to forskellige lasere igennem et optisk gitter. Dise to lasere har en bølgelænde på636 nm (rød)  og 550 (grøn) på gitteret står der 1000 lines per mm

a) beste spalteaftanden for det optiske gitter

b) bestem differaktionsvværdien (ø1) (vinklen 0 til første orden)for begge lasere

Trænger virkelig hjælp til disse ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2016 af mathon

a)
   spalteafstand:
                             d=\frac{1\; mm}{1000}=\frac{10^6\; nm}{10^3}=1000\; nm


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2016 af mathon

b)
    gitterligning:
                            d\cdot \sin(\theta _n)=n\cdot \lambda    
    hvoraf:

                            \theta _n=\sin^{-1}\left (n\cdot \frac{\lambda}{d} \right )

                            \theta _1=\sin^{-1}\left (\frac{\lambda}{d} \right )


Svar #3
19. januar 2016 af solsikke1

men jeg ved ikke hvad bølgelængen (omvendt y er) ? 


Skriv et svar til: FYISK HJÆLP TIL BØLGER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.