Matematik

viktorer

18. januar 2016 af 12345hey (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa. Jeg har fået denne opgave for, som jeg skal bevise imorgen, og jeg ved intet om hvordan jeg skal gøre. Jeg vil være evig taknemmelig, hvis noget gad at hjælpe mig. Spørgsmålet lyder følgende: 

"Øv dig på at bevise at en vektors opløsning efter komposanter er entydig"


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2016 af mathon


       Når de to komposanter F_1 og F_2{\, }'s vinkler med den oprindelige vektor F er henholdsvis \varphi _1 og \varphi _2
      gælder:

                      \overrightarrow{F_1}=\frac{\sin(\varphi _2)}{\sin(\varphi _1+\varphi _2)}\cdot \overrightarrow{F}

                      \overrightarrow{F_2}=\frac{\sin(\varphi _1)}{\sin(\varphi _1+\varphi _2)}\cdot \overrightarrow{F}


Svar #2
18. januar 2016 af 12345hey (Slettet)

Er det så beviset, som man skal kunne og som gælder for alle bogstaver?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2016 af mathon

Tegn kræfternes parallellogram og forstå!


                                           \sin(180^{\circ}-(\varphi_ 1+\varphi_ 2))=\sin(\varphi_ 1+\varphi_ 2)


Skriv et svar til: viktorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.