Matematik

Matematik forklaringer til udregning

19. januar 2016 af burakyandim (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke finde ud af at forklare hvad der sker med udregningerne, en der vil hjælpe med at lave den?

Nedenfor er der bestemt ekstrema for f(x)=8x*ln(x),x>0

forklaringer til udregninger skal angives:

f'(x)=0

8ln(x)+8=0

ln(x)=-1

x=0,37

Der er globalt minimum i (0,37 , -2,94)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2016 af SådanDa

Har du evt. selv et bud på hvad der sker? f.eks. du starter med at sætte f'(x)=0, ved du hvad f'(x) er et udtryk for? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2016 af mathon

Differentier f(x) ved brug af produktreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2016 af Capion1

# 0

f'(x)=0                                                        f har vandret tangent

8ln(x)+8=0                                                 f er differentieret v.h.a. produktreglen

ln(x)=-1                                                     ( ln (x) ) er isoleret

x=0,37                                                       x er fundet til 1/e ≈ 0,37 

Der er globalt minimum i (0,37 , -2,94)     f (1/e)  =  - 8/e ≈  - 2.94


Skriv et svar til: Matematik forklaringer til udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.