Matematik

Hældningen i en potensfunktion

19. januar 2016 af anooooo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen :)

Er der nogle, der ved, hvad hældningskoefficienten er i en potensfunktion givet ved f(x)=b*xa . Er det a aller b?

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2016 af SådanDa

Hældningen i en potensfunktion er jo ikke nødvendigvis konstant (prøv at se på grafen for en potensfunktion). For at finde hældningen i et punkt x0 kan du finde f'(x0) :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. januar 2016 af PeterValberg

Det giver ikke mening at snakke om hældningskoefficient for en potensfunktion.
Det er kun ved lineære funktioner (rette linjer i koordinatsystemet), man kan snakke om det :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2016 af mathon

             f(x)=b\cdot x^a

             \mathbf{\color{Red} f{\, }'(x)}=b\cdot a\cdot x^{a-1} =\frac{a}{x}\cdot \left ( b\cdot x^a \right )=\mathbf{\color{Red} a\cdot \frac{f(x)}{x}}


Skriv et svar til: Hældningen i en potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.