Matematik

differentialligning med hjælpemidler

23. januar 2016 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan kan denne differentialligning løses vha. CAS-værktøj?

hvad skal man indsætte?

Vedhæftet fil: løses.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2016 af Soeffi


Svar #2
23. januar 2016 af Ellapigen (Slettet)

Kan du hjælpe med opgaven Soeffi? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2016 af mathon


Svar #4
23. januar 2016 af Ellapigen (Slettet)

Men det er uden hjælpemidler jeg fik hjælp?

Svar #5
23. januar 2016 af Ellapigen (Slettet)

Kan nemlig ikke helt se hvordan CAS fungerer med differentialligning

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2016 af mathon


    deSolve(y'=75/(1-10*e^(-300x)),x,y)


Svar #7
23. januar 2016 af Ellapigen (Slettet)

Hvilket program er det?

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2016 af Soeffi

#2. Løsning ved prøve i Geogebra CAS: Her kaldes y' for g(t). Prøven består i at trække 4·f(t)·(75 - f(t)) fra g(t) og se om det bliver 0. Det ses at passe.


Svar #9
23. januar 2016 af Ellapigen (Slettet)

Men du har jo ikke differentieret funktionen?

Svar #10
23. januar 2016 af Ellapigen (Slettet)

Men det er da ikke -75?

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. januar 2016 af Soeffi

#9 Men du har jo ikke differentieret funktionen?

Jo, som der står: g(t) = f'(t)

#10 Men det er da ikke -75?

Geogebra her vendt om på fortegnene og sat minus foran det hele. Jeg ved ikke hvorfor, den gør det, men det ændrer ikke resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. januar 2016 af Soeffi

#8

Man kan også gøre sådan:

Her definerer man kun f(t) og gør derefter prøve, uden at f'(t) vises.


Svar #13
23. januar 2016 af Ellapigen (Slettet)

Men jeg er sikker på du har lavet en fortegnsfejl?

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. januar 2016 af Soeffi

#13. Tænker du på det her:?...

\frac{75}{1-10\cdot e^{-300t}}=-\frac{75}{10\cdot e^{-300t}-1}


Skriv et svar til: differentialligning med hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.