Matematik

Differentialregning

24. januar 2016 af JimMoriarty (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der har svar på denne opgave eller kan sende et link til en besvarelse?

Vedhæftet fil: Opgave 4 24-01-2016.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. januar 2016 af PeterValberg

#0 Du har godt nok være flittig med at stille spørgsmål, så vidt
     jeg kan tælle dem sammen, så er der cirka et helt afleveringssæt....

Til hver af dine spørgsmål (6 i alt?) så må du MEGET gerne skrive,
hvad du har forsøgt, hvad du har tænkt om opgavernes løsning,
hvad du eventuelt ikke forstår og gerne vil have hjælp til (lad være med at
skrive "det hele"... hvis du ikke har forsøgt nogen som helst selv, så kunne
man jo få den tanke, at du forsøger at komme nem om ved en aflevering.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2016 af 123434 (Slettet)

a)

Pytagoras, a2+b2=c2, tages i brug. Stigen danner en retvinklet trekant med jorden og muren. Muren, BC, fungerer som hypotenuse i trekant ABC. 

lACl2+lABl2=lBCl2

72+x2=lBCl2

49+x2=lBCl2

√(49+x2)=√lBCl2

lBCl=√(49+x2)

d er en ret linje og er en af højderne i trekanterne

højden af d kan beregnes ved at sætte arealet for trekant ABC og trekant ACD lig med hinanden. 

lBCl*lACl*1/2=d*lABl*1/2

x*√(49-x2)*1/2=d*7*1/2

1/2 går ud med hinanden, hvis man deler med tallet på begge sider af lighedstegnet

x*√(49-x2)=d*7

For at isolere d, divideres med 7 på begge sider af lighedstegnet

d=(x*√(49-x2))/7

Sådan har jeg båret mig ad. Var da også lidt usikker på fremgangsmåden i starten, men er åbenbart noget frem til det rigtige resultat. Vil gerne forbedre det matematiske


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2016 af Stats

Det er aldrig sjovt at blive "busted" for sine ugerninger :-D

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2016 af Soeffi


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.