Matematik

En bank giver en fast rente på 3,5% p.a. på en bestem konto. Der indsættes 5300 kr. på denne konto.

25. januar 2016 af Tobias7102 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1. Bestem hvor mange penge, der står på kontoen efter 4 år.

En anden bank giver en variabel rente på en bemstemt konto. Det første år gives 1,0% i rente, det andet år 2,0% i rente, det år gives 4% i rente og det fjerde år gives 8% i rente.

2. Bestem hvor mange penge,d er står på kontoen efter 4 år, hvis der indsættes 5300 kr på denne konto.

4. Bestem den gennemsnitlige årlige procentvise rente i denne bank i 4 årsperiode


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2016 af mathon

1.
         K_4=K_o(1+r_{kon})^4

2.
          K_4=K_o\cdot (1+r_{1})\cdot (1+r_{2})\cdot (1+r_{3})\cdot (1+r_{4})

4.
          K_o\cdot (1+r_{gen})^4=K_o\cdot (1+r_{1})\cdot (1+r_{2})\cdot (1+r_{3})\cdot (1+r_{4})

          1+r_{gen}= \left ((1+r_{1})\cdot (1+r_{2})\cdot (1+r_{3})\cdot (1+r_{4}) \right )^{\frac{1}{4}}


Skriv et svar til: En bank giver en fast rente på 3,5% p.a. på en bestem konto. Der indsættes 5300 kr. på denne konto.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.