Matematik

Trekanter

25. januar 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har storre problemer med at løse og få de rigtige svar til disse opgaver:

I ΔABCer vinkel C ret, ∠A=37og c=8.

Beregn B, a og b med 2 decimaler.

B = 53 grader da der er 180 grader i en trekant 
a =
b =

I ΔABCer ∠B=31º , a=2, b=6 og vinkel C er stump.

Beregn A, C og c med 2 decimaler

A =
C =
c =


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2016 af mathon

I ΔABCer vinkel C ret, ∠A=37og c=8.

          a = c · sin(A)

          b = c · cos(A)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2016 af mette48 (Slettet)

<B=53

du kender 3 sider og 1 vinkel. Benyt sinrelationerne til at finde de 2 manglene sider.

---

du kender 2 sider og vinkelen overfor den ene side. Brug sinrelationerne til at finde den manglende side og den manglende side. Husk at sinv = sin(180-v)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2016 af mathon

I ΔABCer ∠B=31º , a=2, b=6 og vinkel C er stump.

Beregn A, C og c med 2 decimaler

A er spids:
                   \frac{\sin(\mathbf{\color{Red} A})}{a}=\frac{\sin(B)}{b}

                   C=180^{\circ}-(A+B)

                   \frac{\mathbf{\color{Red} c}}{\sin(A+B)}=\frac{b}{\sin(B)}


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.