Matematik

Differential Regning

25. januar 2016 af carolinelba (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer, 
jeg skal differentiere en funktion og finde tangentligningen for funktionen med hsv. i punkt 1 & 2 i samme funktion, men jeg ved ikke hvordan man gør uden at bruge CAS, og dette er et krav til opgaven.. Jeg har vedhæftet billede med spørgsmål.. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2016 af PeterValberg

Indsætter lige dit vedhæftede billede:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
25. januar 2016 af carolinelba (Slettet)

Er det noget du kan hjælpe med ? Peter 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2016 af PeterValberg

En ligning for tangenten til grafen for f i punktet (x0,f(x0))
kan bestemmes vha. tangentligningen:

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

du skal altså starte med at bestemme den afledede funktion f'

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2016 af PeterValberg

Den angivne funktioner er brøker, benyt regnereglen:

\left(\frac{f(x)}{g(x)} \right )'=\frac{f'(x)g(x)-f(x)g'(x)}{(g(x))^2}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Differential Regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.