Matematik

nogen der har styr på dette ?

27. januar 2016 af Triiina (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionerne f og g er givet ved

f (x) = -2x2- 0,5x - 3 og g (x) = 4,2x - 5 .

a) Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g .


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2016 af mathon

Skæring kræver:
                                    f(x)=g(x)

                                    -2x^2-0{,}5x-3=4{,}2x-5

                                    -2x^2-4{,}7x+2=0

                                    2x^2+4{,}7x-2=0

                                    2x^2+\frac{47}{10}x-2=0

                                    20x^2+47x-20=0

                                             x=\begin{pmatrix} \frac{-47-\sqrt{3809}}{40}\\ \frac{-47+\sqrt{3809}}{40} \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2016 af mathon

og
                                           y=\begin{pmatrix} \frac{-1987-21\sqrt{3809}}{200}\\ \frac{-1987+21\sqrt{3809}}{200} \end{pmatrix}

Skæringspunkter:
                                           S_1\left ( \frac{-47-\sqrt{3809}}{40}\, ;\frac{-1987-21\sqrt{3809}}{200} \right )

                                           S_2\left ( \frac{-47+\sqrt{3809}}{40}\, ;\frac{-1987+21\sqrt{3809}}{200} \right )


Svar #3
27. januar 2016 af Triiina (Slettet)

jeg forstår ikke dette, men der jo flere måder at udregne på


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2016 af mathon

…"der jo flere måder at udregne på", men resultatet skal blive det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2016 af mathon

Approximerede skæringspunkter:
                                           S_1\left ( \frac{-47-\sqrt{3809}}{40}\, ;\frac{-1987-21\sqrt{3809}}{200} \right )\approx \left ( -2{,}72\, ;-16{,}42 \right )

                                           S_2\left ( \frac{-47+\sqrt{3809}}{40}\, ;\frac{-1987+21\sqrt{3809}}{200} \right )\approx \left ( 0{,}37\, ; -3{,}45\right )


Svar #6
27. januar 2016 af Triiina (Slettet)

jeg er på hf niveau så det er andre formler : )  S1 og S2 ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2016 af mathon

Andengradsligninger løses på samme måde på alle niveauer.


Skriv et svar til: nogen der har styr på dette ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.