Matematik

Bestem en forskrift for f(g(x)). HELP!

27. januar 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem en forskrift for f(g(x)). Når f(x) = 2x-3 og g(x) = 2*sqrt/x+4. 

Bestem derefter f'(x), g'(x), f(g(x))´.

Jeg har fået dem til:

Her har bestemt regneforskriften til 4*kvadratroden af x +5.

1.

f'(x)= 2x-3

2.

g'(x)=2*(1/(2*kvadratroden af x)+4). 

3.

f(g(x))´ = (2x-3)*1/(2*kvadratroden af y)=g´(x)*f´(y).

Hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2016 af StoreNord

--


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. januar 2016 af StoreNord

1)    f(x) = 2x-3         f'(x) = (2x-3)'   = 2-0  = 2

2)    g(x) = 2*sqrt/x+4 = 2x½ +4                   g'(x) = (2x½ +4)' = 1x-½   = x-½

3)  


Svar #3
27. januar 2016 af kitsimos (Slettet)

Tak.

Har du først regnet forskriften hvilket er lig med = (2x-3) og 2 er lig med f'(x)?

Det samme i den anden beregning? 


Svar #4
27. januar 2016 af kitsimos (Slettet)

Eller har jeg lavet forskriften rigtigt nok? 

Jeg fik den til:

4*sqrt/x+5.


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. januar 2016 af StoreNord

Øh, ja. 1 linje skriver jeg først funktionen. derefter differentierer jeg den.   :)

Og ligeledes i linje 2.

3).....


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. januar 2016 af StoreNord

#4

Ja, det var f ο g

(3)  (f ο g)' =(4x½ +5)' = 2x+ 0 = 2x


Svar #7
27. januar 2016 af kitsimos (Slettet)

Okay. Nu er jeg næsten med.

sqrt/x er jo lige med 1/(2*sqrt/x) så hvorfor omskrives den til 2x1/2+4? (x1/2 er det jeg ikke lige forstår.)

Tak, fordi du gad og hjælpe. 


Brugbart svar (2)

Svar #8
27. januar 2016 af StoreNord

Angående:                2)    g(x) = 2*sqrt/x+4 = 2x½ +4 

Jeg formoder, at g kan beskrives som:      2 gange kvadratroden af x     plus  4

dèt burde du skrive som:                                2sqrt(x)  +  4

Kvadratrodstegn ellert sqrt er udmærkede til at skrive, men vanskelige at differentiere med.

potensen ½ en nem at tælle een ned (til  -½). Derfor er den bedre at bruge, når man skal differentere.

Til andre formål ville jeg foretrække kvatrodstegnet fremfor sqrt(), men det er svært at skrive kvadratrodstegnet lige hèr.


Svar #9
27. januar 2016 af kitsimos (Slettet)

Tusind tak for hjælpen. Dejligt endelig at forstår hvordan det skal regnes.


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. januar 2016 af StoreNord

Velbekomme.


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for f(g(x)). HELP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.