Matematik

Hjælp til denne Matematik opgave

31. januar 2016 af Mali4569 (Slettet) - Niveau: A-niveau

selve opgaven er i den vedhæftet fil

jeg forstår ikke hvordan jeg skal finde f.

nogen som måske kan give mig vejledende hjælp til at kunne løse hele opgaven, da jeg lige er begyndt :-)

Vedhæftet fil: Opgave 3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2016 af mathon

Foretag eksponentiel regression på dine DATA.

Ud fra din fundne eksponentielle model

                                   f(x)=y =b\cdot a^x\; \; \; \; \; 0<a<1
kan resten besvares.

                                    a=1+r\; \; \; \; \; r<0


Svar #2
31. januar 2016 af Mali4569 (Slettet)

men hvordan har du fundet frem til: 0<a<1 og a=1+r    r<0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2016 af mathon

Du har
                f(x+1)=b\cdot a^{x+1}=b\cdot a^x\cdot a=f(x)\cdot a

                 p=\frac{f(x+1)-f(x)}{f(x)}\cdot 100

                 \frac{p}{100}=r=a-1

                               a=1+r


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2016 af mathon

   0<a<1  for en aftagende eksponentiel funktion


Svar #5
01. februar 2016 af Mali4569 (Slettet)

hvordan får du så den til at se ud, altså ligningen? f(x)....


Skriv et svar til: Hjælp til denne Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.