Fysik

Opdrift

01. februar 2016 af Huynh10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave der lyder på: 

En flodpram kan med god tilnærmelse beskrives som en rekangulær kasse som måler 4.00 m x 12,0 m x 78,0 m. Skroget er lavet af 10mm tyk stålplade og vejer 130,2 * 10^3 kg

a) hvad er dybegangen (hvor dybt stikker den i vandet) uden last? 
 

Og jeg ved ikke hvordan jeg skal udregne hvor langt nede den stikker, har i nogle bud??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2016 af peter lind

Der er ligevægt, så opdriften er lig med tyngdekraften på prammen. Massen af det fortrængte vand er derfor 130,2*103 kg


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2016 af mathon

hvorfor
                 V_{under}=\frac{130{,}2\cdot 10^{3}\; kg}{1000\; \tfrac{kg}{m^3}}=130{,}2\; m^3


Svar #3
02. februar 2016 af Huynh10 (Slettet)

Der var et eksempel så den i min bogen, men den fortæller jo hvor meget af båden befinder sig i vandet, men hvordan kan jeg så finde ud af langt nede båden befinder sig? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2016 af peter lind

Vunder = længde*bredde*dybde


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. februar 2016 af mathon

                    V_{under}=d\cdot (936\; m^2)=130{,}2\; m^3

                                        d=\frac{130{,}2\; m^3}{936\; m^2}=0{,}139103\; m\approx 13{,}9\; cm


Svar #6
04. februar 2016 af Huynh10 (Slettet)

Nå ja! Mange tak! 


Skriv et svar til: Opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.