Matematik

givet funktionen f(x) = 312* x^ 0,95

02. februar 2016 af Triiina (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) find funktionsværdien svarende til x=14

b) løs ligningen f(x)=600

c) hvor mange % ændrer f(x) sig med når x vokser med 9%?

d) hvor mange % har x ændret sig med når det oplyses at f(x) er faldet med 14%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2016 af PeterValberg

a) bestem tallet f(14) ved indsættelse af 14 på x's plads

f(14)=312\cdot 14^{0,95}=\,_\cdots

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. februar 2016 af Triiina (Slettet)

=  3828.037891
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2016 af Birgit80 (Slettet)

Dit svar er rigtig til a)

c)når x ændres 9%, så ændres f(x) med (1,090,95-1) gange 100% dvs ca 8,5%(afrundet)


Skriv et svar til: givet funktionen f(x) = 312* x^ 0,95

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.