Matematik

Matematik opgave

03. februar 2016 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Opgave:

Idas far overvejer, om prisen pr. liter kaffe er den samme for et lille og et stort bæger kaffe. I de små bægre er der 1,5 dL og i de store bægre er der 2,5 dL kaffe

Undersøg med beregning, om prisen pr liter kaffe er den samme for et lille og et stort bæger kaffe.

Lille bæger kaffe koster: 6 kr

Stor bæger kaffe koster: 10 kr

Hvordan regner jeg det ud??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2016 af Coolgir (Slettet)

6:1,5=4

10:2,5=4 

prisen er den samme


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2016 af Capion1

Udenfor opgaven.
Enhedsprisen for større portioner er som regel lidt mindre end enhedsprisen for en lille portion.
Det vil fremme salget. Det kan Idas far jo så tænke over. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2016 af mette48 (Slettet)

#1

du mangler enheden 6:1,5 kr pr dl = 4 kr/dl

det er dl-priserne der er lige store.


Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.