Fysik

Henfald

05. februar 2016 af Phoenix4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej håber nogen kan hjælpe :)

opgaven lyder sådan:
a) beregn antalet af 14_6C-atomer i 1g kulstof fra levende væv.
b) beregn henfaldskonstanten for beta minus henfaldet af 14_6C.
c) beregn det samlede antal henfald på 1 døgn af 14_6C-kerner fra 1 g kulstof fra levende væv.
d) en prøve på 1g kulstof af biologisk materiale fra udgravningen af en boplads benyttes til at tidsbestemme bopladsen. det samlede antal henfald på 1 døgn af kulstoffet fra prøven er 18 400.
beregn prøvens alder.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2016 af mathon

a)

     I levende knoglers carbon er der  én _{6}^{14}\textrm{C}  ud af hver 8{,}3\cdot 10^{11} \; \; \; _{6}^{12}\textrm{C}


          N(_{ }^{14}\textrm{C})_{levende\; pr\; g}=\frac{\frac{1\; g}{12{,}000\; \tfrac{g}{mol}}\cdot \left ( 6{,}02214\cdot 10^{23}\; mol^{-1} \right )}{8{,}3\cdot 10^{11}}=6{,}046\cdot 10^{10}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2016 af mathon

b)
       k\cdot T_{\frac{1}{2}}=\ln(2)

       k=\frac{\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}=\frac{\ln(2)}{5730\; aa r }=\frac{\ln(2)}{1{,}80821\cdot 10^{11}\; s}=3{,}83\cdot 10^{-12}\; s^{-1}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2016 af mathon

c)
         
det samlede antal henfald på 1 døgn af 14C-kerner fra 1 g kulstof fra levende væv:

                   N_0\cdot \left (1- e^{-kt} \right )=6{,}046\cdot 10^{10}\cdot \left (1- e^{-(3{,}83\cdot 10^{-12}\; s^{-1})\cdot \left ( 86400\cdot s \right )} \right )=20007


Svar #4
07. februar 2016 af Phoenix4 (Slettet)

Tak :) 


Skriv et svar til: Henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.