Fysik

udled formel

08. februar 2016 af jasmini (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg er i gang med SRO og ved ikke helt hvordan jeg skal svare på det her spørgsmål. 

Sandsynliggør eksperimentelt at under indflydelse af luftmodstand kan den resulterende acceleration af muffinformen udtrykkes som ??=??−??·??2?? og bestem konstanten k.

jeg ved at når luftmodstanden er proportional med kvadrat af hastigheden er a=0

og i et andet forsøg fandt jeg ud af at a= 9,82. 

hvordan skal jeg svare på det?


Svar #1
08. februar 2016 af jasmini (Slettet)

her er formelen


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2016 af hesch (Slettet)

#0: 

Når muffinformen falder frit opstår der luftmodstand, der i opgaven antages at skyldes turbolent luftstrømning.
Derfor er luftmodstanden proportional med kvadratet på hastigheden, altså:

Fluft = k * v2.

F = m * a   →   a = F / m, hvorfor a grundet luftmodstanden bliver

aluft = - ( k * v2 ) / m

Inkluderet tyngde accelerationen, g, biver den samlede acceleration:

a = g - ( k * v2 ) / m

Enheden for k bliver [ kg / m ]

Eksperimentelt kan værdien af k findes ved at måle terminalhastigheden, hvor a = 0, og altså

g = ( k * v2 ) / m  →   k = g * m / v2.


Svar #3
09. februar 2016 af jasmini (Slettet)

Tak hesch jeg tror jeg forstår :) 


Skriv et svar til: udled formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.