Matematik

Sinus relationer eller sådan noget...

11. februar 2016 af Dimondenhonningglaseredeskinke (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvis A er 48 grader, B er 65 grader, C er 67 grader og a er 9,7, hvad er så b og c?

Jeg vil gerne have en forklaring. Jeg forstår ikke noget. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2016 af mathon

                     \frac{b}{\sin(B)}=\frac{a}{\sin(A)}
hvoraf
                     b=\frac{a}{\sin(A)}\cdot \sin(B)

                     c=\frac{a}{\sin(A)}\cdot \sin(C)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2016 af jalle2307 (Slettet)

Hvis du har din lommeregner er det simpelt, der er knapper på den som hedder sin/sinus.

Du tager så for at finde b a, som er 9,7/ med sin(A) som er sin(48), og ganger med sin(B) som er sin(65) og så har du facit
Det samme med c, bare med sin(C) til sidst.

9,7/sin(48) x sin(65)
og
9,7/sin(48) x sin(67)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2016 af StoreNord

\frac{b}{\sin(65)}=\frac{9,7}{\sin48)}                  Gang over kryds.


Skriv et svar til: Sinus relationer eller sådan noget...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.