Fysik

Isens smeltevarme

11. februar 2016 af Tardis221b (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har opstillet (og min lærer har dømt den korrekt) denne formel for at finde isens smeltevarme:

L= ((Cvand*mvand*(tslut - tstart)) - (Cis*mis*tslut)) / mis

Når jeg så plotter tallene ind, ser det således ud:

Ls = ((4186*0,1583 kg*-5,7) - (2040*0,0103 kg*11,3)) / 0,0103 kg

Desværre giver dette -389757 når det burde give omkring 334,4, da dette er isens smeltevarme. Hvad gør jeg forkert? Hilfe


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2016 af mette48 (Slettet)

I stedet for den lange formel, som du åbenbart ikke har styr på, kunne du vælge at lave nogle mellemregninger.

Find f.eks

hvor meget varme afgiver vandet

hvor stor er temperaturforskellen fra start til slut for vandet og for isenfør og efter smeltning?

hvor meget varme modtager isen inden den smelter

hvor meget varme bruges der til at smelte isen

hvor meget varme bruges der til at opvarme det vand isen er blevet til for at komme op på slut temperaturen.

hvor meget varme afgiver vandet

Du mangler at angive enhederne, det kan være der det går galt og det kan man ikke se af det du har leveret her.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2016 af mette48 (Slettet)

Hov du angiver vandet stiger -5,7 intet om isvandets sluttemperatur.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2016 af mette48 (Slettet)

Isen modtager varme, der bruges til smeltning og varme der varmer isvandet op over 0 grader

x*mis    og  Cis*misvand*( tslut - 0) hvor x er smeltevarmen

vandet afgiver varme

Cvand*mvand*(tslart-tslut)

modtaget varme = afgivet varme


Svar #4
11. februar 2016 af Tardis221b (Slettet)

Har selv fundet ud af det, med samme resultat (tstart-tslut). Min lærer havde lavet en fejl i forsøgsvejledningen.


Skriv et svar til: Isens smeltevarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.