Fysik

Udregne hastighed

19. februar 2016 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal udregne v0 ud fra følgende formel:

v^2=v_{0}^2+2*a*s

Jeg isolerer v0:

v_{0}=\sqrt{v^2-2*a*s}

Da der er tale om en bremsning og v vil være 0, blive udtrykket under kvadratroden negativt, og man kan jo ikke finde kvadratroden af et negativt tal, så hvad gør jeg? Anbringer jeg bare en numerisk parentes, så udtrykket bliver:

v_{0}=\sqrt{\left | v^2-2*a*s \right |}

Måske kan problemet løses ved at anbringe en negativ acceleration, da der er tale om en opbremsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2016 af mathon

               {v_0}^2=v^2-2(-\left | a \right |)\cdot \Delta s

               {v_0}=\pm \sqrt{v^2-2(-\left | a \right |)\cdot \Delta s}

               {v_0}=\sqrt{v^2+2\left | a \right |\cdot \Delta s}       da retningen af \overrightarrow{v_0} regnes positiv.


Svar #2
19. februar 2016 af Arccossintan (Slettet)

Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår dit udtryk


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2016 af LilanKahn (Slettet)

Hastighed kan udtrykkes som en vektor og en opbremsning som en modsat rettet vektor


Svar #4
19. februar 2016 af Arccossintan (Slettet)

Men hvordan bliver minustegnet til plus?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2016 af mette48 (Slettet)

Det er nok nemmest at hjælpe dig, hvis du skriver hele opgaveteksten her.

       Jeg skal udregne v0 ud fra følgende formel:

     v2=v02+2*a*s

Er det et krav at du skal bruge denne formel, som den står her?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2016 af mathon

#5

For en bevægelse med konstant acceleration
er en grundformel:

                                  2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2


Svar #7
19. februar 2016 af Arccossintan (Slettet)

Opgaven lyder:

Beregn den største fart, flyet må have lige før landing.

Jeg kender accelerationen som er 5g = 5*9,82 m/s^2

Da der er tale om bremsning må accelerationen være negativ, altså:

-5g = 5*-9,82 m/s^2

Bremsekraftens størrelse er-112930 N

Jeg har også udregnet bremsekraftens arbejde, som er -20327400 J.

Bremselægden er 180 m og flyets masse er 2,3*10^3kg


Svar #8
19. februar 2016 af Arccossintan (Slettet)

Jeg kunne også anvende formlen for kinetisk energi, da dette giver samme resultat, men igen opstår problemet med, at hvis jeg indsætter et negativt tal (energien), kan jeg ikke tage kvadratroden af dette tal.


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. februar 2016 af mette48 (Slettet)

bremselængde   s=½at2 ⇒ 180=½*5*9,82*t2       m = m/s2*s2

t2=180*2/(5*9,82)

t=√(180*2/(5*9,82))=2,71s

hastighed        v=at

v=(5*9,82)*2,71=133,1                                  m/s2*s = m/s


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. februar 2016 af mathon

                  {v_0}=\sqrt{v^2+2\left | a \right |\cdot \Delta s}      kræver at du også kender sluthastigheden v.


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. februar 2016 af mathon

OK
                  {v_0}=\sqrt{0^2+2\left | a \right |\cdot \Delta s}

                  {v_0}=\sqrt{2\cdot \left5g\cdot \Delta s}

                  {v_0}=\sqrt{10\cdot \left ( 9{,}82\; \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot (180\; \; m)}=132{,}951\; \tfrac{m}{s}=478{,}6\; \tfrac{km}{h}


Skriv et svar til: Udregne hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.