Matematik

Matematik funktion. Hjælp.

19. februar 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der gælder med tilnærmelse, at CO2 - indholdet i søen kan beskrives ved en funktion af formen
f(t)=9,4⋅sin(0,26⋅t+0,99)+17,0, 0 ≤ t ≤ 24,,


hvor f ( t ) er CO2 - indholdet, målt i mg/L, og t er tidspunktet på døgnet.

Beregn CO2 - indholdet kl. 6 om morgenen.

Bestem det største CO2 - indhold i søen. 

Hjæælp. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2016 af StoreNord

Indsæt t=6 i f(t).

Derefter differentièr f(t).

Løs ligningen      t'(t)=0.         Du får to værdier.   Beregn f af begge værdier for at se hvor der er maximum.

Hvis du ikke gider differentiere den, kan du bare resonnere, at sinus aldrig bliver større end 1.         :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. februar 2016 af fosfor (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. februar 2016 af SuneChr

Dit kendskab til sin funktionen er, at for  0 ≤ Θ < 2π  gælder    - 1 ≤ sin Θ ≤ 1
Da  0,99  ≤ 0,26⋅t + 0,99  ≤ 7,23  for  0 ≤ t ≤ 24 ,  må maksimum af sin faktoren være 1.
1 skal så ganges med 9,4 hvortil skal lægges 17,0.
__________________
# 1 To sjæle, samme tanke.   


Svar #4
19. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Tak, fordi i gad og svare.

Den sidste forstod jeg. 

Men i den første er jeg stadig ikke helt med. 

fosfor. Hvad er grafen for?


Svar #5
19. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Vedhæftet den første opgave.

Er det sådan det kan laves ved hjælp af geogebra?

Vedhæftet fil:f'.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2016 af StoreNord

Angående #2

Sådan ser den ud i Geogebra ja, men du blev bedt om at beregne og bestemme, ikke tegne.    :)

Men Geogebra er et godt program, og ganske gratis.

-- Undskyld, jeg så først senere dit billede.  Du skulle ikke finde f'(6), men f(6).

I Geogebra kan du bruge Inputfeltet i højre side til at finde den afledede.


Svar #7
19. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Der bliver bare ved med at står fejl.


Svar #8
19. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Den er lig med 0?


Svar #9
19. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Vedhæftet 

Vedhæftet fil:yu.png

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. februar 2016 af StoreNord

Du skal ikke bruge CAS.

Luk CAS.

Nederst til højre er der en lille pil til siden.


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. februar 2016 af SådanDa

#9, jeg kender ikke programmet. Men altså du kalder din funktion f(x), men den afhænger ikke af x, så f'(x) bliver helt naturligt 0. Du skal nok hellere skrive f(t) og finde f'(t)? :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. februar 2016 af StoreNord

I Geogebra skal du bruge x istedet for t.

Og du skal ikke bruge CAS. Luk CAS.

Nederst til højre i Geogebravinduet er der en lille pil til siden. Clik på den for at få vist inputhjælp. Vælg Funktioner og Integralregning->Afledede for at finde den afledede.

Jeg formoder at du har fået tegnet f?


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. februar 2016 af SådanDa

I så fald skal han vel også bruge x i stedet for t inde i funktionen? :) 


Svar #14
19. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Nu ser den sådan her ud

Vedhæftet fil:iiii.png

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. februar 2016 af StoreNord

Du har ikke gjort hvad jeg bad dig om i #12.

Du skulle lukke CAS. .........................

Funktionen er 9,4⋅sin(0,26⋅x+0,99)+17                   ; husk at bruge punktum istedet for komma.

--------------- OK, jeg ser nu det er rigtigt nok, hvad du laver i CAS.

Men jeg ville nu hellere lave det på min måde.


Svar #16
19. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Min graf ser noget anderledes ud.

Vedhæftet fil:ufff.png

Brugbart svar (0)

Svar #17
19. februar 2016 af StoreNord

Der er jo heller ikke nogen, der har bedt dig tegne f'().       :)


Svar #18
19. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Men beregningerne er forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #19
19. februar 2016 af StoreNord

Nej, din sidste beregning i CAS er korrekt. Men grafen for f' er der slet ikke spurgt om.

Grafen for f, som fosfor viste i #2 er meget mere relevant. Men der er er ikke bedt om den i opgaven. Opgaven beder dig om at beregne f(6).

Hvis du også skulle beregne f', skulle du huske at 1. led er en sammensat funktion; men det har man ikke bedt dig om.


Svar #20
22. februar 2016 af kitsimos (Slettet)

Så denne beregning er korrekt til opgaven der lyder: Beregn CO2 - indholdet kl. 6 om morgenen.

Hvordan kan det være svaret, hvis ikke jeg har sat 6 t's plads? 


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.