Fysik

Bølgelængde - HJÆLP!

23. februar 2016 af hjælp1212 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håber i kan hjælpe mig, for er virkelig kørt død.

Opgaven er følgende:

Et gitter har 200 streger pr. mm.

a) Bestem gitterkonstanten 

Rødt laserlys bliver sendt gennem gitteret hvorved der dannes et interferensmønster på den anden side af gitteret. Afbøjningsvinklen til 1. ordens lyspletten måles til = 7,2°.

b) Beregn lysets bølgelængde.Afstanden fra gitteret til skærmen, hvor lyspletterne ses, er 85 cm.

c) Beregn afstanden mellem de to 2. ordens lyspletter.

d) Beregn afstanden mellem de to 5. ordens lyspletter.

e) Hvor mange ordner kan ses på den anden side af gitteret?

TAK PÅ FORHÅND!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2016 af mathon

Hvilke problemer?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2016 af mathon

a)
           d=\frac{1\; mm}{200}=\frac{10^6\; nm}{200}=\frac{1000\cdot 10^3\; nm}{200}=5\cdot 10^3\; nm=5000\; nm
        


Svar #3
23. februar 2016 af hjælp1212 (Slettet)

Tusinde tak, men har fundet ud af det nu :)


Skriv et svar til: Bølgelængde - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.