Matematik

Vektorregning

24. februar 2016 af Sarah45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan ville man beregne denne opgave ved hjælp af vektorregning:

To retlinjede veje fører fra et vejkryds i Blommehus til de to byer Æblested og Pærekøbing

Afstanden fra Blommensted til Æblested er 2.5 km

Afstanden fra Blommensted til Pærekøbing er 1.8 km

Vinklen imellem vejene er 115 grader

Beregn afstanden imellem Æblested og Pærekøbing

Hvordan ville man regne dette ud vha. vektorregning?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2016 af peter lind

Kald vektoren der går fra Blommested til Æblested for u og vektoren, der går fra Blommested til Pærekøbibg fra v. Vektoren v-u er vektoren der går fra Æblested til Pærekøbing. Længden af denne vektor er den søgte afstand.

I den slags opgaver lav en grov skitse


Svar #2
24. februar 2016 af Sarah45 (Slettet)

Men hvilken fremgangsmåde eller metode, skulle der anvendes i dette, fordi der findes tværvektor, stedvektor osv?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2016 af peter lind

Du skal beregne længden af v-u det gør du af at længden2  = (v-u)2


Svar #4
24. februar 2016 af Sarah45 (Slettet)

Altså (2.5 - 1.8)^2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2016 af peter lind

Nej. Det er vektorer, der er tale om ikke tal. (v-u)2 = v2+u2-2u·v


Svar #6
24. februar 2016 af Sarah45 (Slettet)

Hvis der ikke er tale om tal, er det en ide, at indsætte det i et koordinatsystem?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2016 af peter lind

Det er en mulighed; men du kan bare bruge udregningen i #5. Her skal du være opmærksom på at u·v = |u||v|*cos(x) hvor x er vinklen mellem vektorerne


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.