Matematik

Grantræ

25. februar 2016 af princess1967 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp til højden af et grantræ

opgaven må gerne rettes

se fil


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2016 af peter lind

Se på trekant ABC. Brug sinusrelationerne til at finde siden AB.

Se depå på den trekant der dannes af AB, projektionen af B ned på jordoverfladen(højden af træet) og jorovarfladen. Det er en retvinklet trekant hvor du også kender en anden vinkel samt en side. Brug det til at finde højden

Du kan da tydelig se af tegningen at de 1,1 m du kommer frem til er helt forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2016 af mette48 (Slettet)

#0 har du lagt mærke til tegningen bag grantræet. Den svarer til den opgave du regnede i går.

Brug lidt tid på at sammenligne de 2 opgaver, så burde du kunne løse opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2016 af StoreNord

Opgave 7)

Vinkel B=5 grader.

\frac{sin5}{14}=\frac{sin45}{BC}                   ;  find BC

\frac{sin50}{h}=\frac{sin90}{BC}                  ;  find træets højde h.


Skriv et svar til: Grantræ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.