Fysik

Fysik opgaver

28. februar 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg forstår ikke helt hvordan disse tre opagver kan løses 

1. Beregn den laveste resonansfrekvens for et åbent rør med effektiv længde på 1.20 meter

2. Beregn frekvenserne af de tre første partialtoner i et halvåbent rør med effektiv længde på 66.0 cm. Hvad bliver frekvensen af de tre første partialtoner, i et åbent rør med samme effektive længde?

3. På et kirkeorgel er frekvensen af den dybeste tone 16.35 Hz. Hvad er den effektive længde af orgelpiben, når denne er en kvartbølgeresonator ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2016 af mathon

1.
             \frac{\lambda_{max} }{2}=1{,}20\; m

             \lambda_{max} =2{,}40\; m

             f_{min} =\frac{v}{2{,}40\; m}


Skriv et svar til: Fysik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.