Matematik

Arealfunktiooooon

28. februar 2016 af okayholy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kloge åger derude! Sidder med "integralregning", synes personligt det er virkelig svært. og har svært ved det eller bare generelt matematik, og vores matematik lærer er ikke den bedste lærer, han er fuldstændig ligeglad, så vi har fået en opgave der lyder:

Bestem arealet A(x) under grafen for f(x) og angiv arealet når x=4:

a)  f(x) = 2x                            b) f(x) = x + 1 

En der kunne skærer det ud for punkter, altså trin for trin, omkring hvordan det skal laves?

Tak på forhånden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2016 af peter lind

Der er ingen graf så jeg kan ikke se grænserne. Generelt akal du bare integrere funktionen mellem grænserne


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2016 af StoreNord

#0

Vi har tilsyneladende 2 opgaver a og b.

Vi kan godt beregne arealet begrænset af en af funktionerne, samt x-aksen og x=4.

Det kan vi også gøre med den anden funktion.

Men det er vist en ret usædvanligt simpel opgave.

Lidt mindre simpelt ville det være at beregne arealet mellem funktionerne og x=4.

Men det er næsten også for simpelt.

Men vi må nok afvente nærmere forklaring.          :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2016 af StoreNord

#0

Men vi kan jo også selv prøve at tolke din opgave på en anden måde:

Først opgave a) Vi ser på trekanten under en graf gennem (0,0). Trekanten begrænses mod højre af x=4.

Arealet \; er: \int_{0}^{4}2x dx=\left [ x^{2}-x\right ]_{0}^{4}=\left ( 4^{2}-4 \right )-\left ( 0^{2}-0 \right )=12--0

Opgave b)  Samme metode, men den venstre integrationsgrænse er  der hvor grafen skærer x-aksen.


Skriv et svar til: Arealfunktiooooon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.