Fysik

bølgehastighed

29. februar 2016 af lokpæø (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, 

er der nogle, som ved hvordan jeg beregner bølgehastigheden via formelen v=f·λ ?

Jeg ved hvad frevenserbe er, men hvad er bølgelængden?

Skærmbillede 2016-02-29 kl. 04.37.45.png


Ps. jeg ved også hvad μ (g/m) hvis det kunne hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. februar 2016 af mathon

Grundsvingning:
                                     \frac{\lambda _0}{2}=1{,}5\; m

                                     \lambda _0=3{,}0\; m


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. februar 2016 af mathon

endvidere gælder:
                          v=\sqrt{\frac{S}{\mu }}=\sqrt{\frac{m_{lod}\cdot g}{\mu }}  hvor S er snorkraften og \mu er snormasse pr. længdeenhed


Svar #3
29. februar 2016 af lokpæø (Slettet)

Marton bruger du denne formel i #1:

\lambda _n=\frac{2}{n}*l


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. februar 2016 af mathon

med den formel skal ovenstående være:

Grundsvingning:
                                     \frac{\lambda _1}{2}=1{,}5\; m

                                     \lambda _1=3{,}0\; m


Svar #5
29. februar 2016 af lokpæø (Slettet)

Mange tak.


Svar #6
29. februar 2016 af lokpæø (Slettet)

Men kan jeg spørge hvordan dette udtryk gør sig gældende? \lambda _n=\frac{2}{n}*l


Svar #7
29. februar 2016 af lokpæø (Slettet)

Jeg bølgehastigheden er  konstant i disse forsøg er det meningen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2016 af mathon

                                               \begin{array} {|c|c|c|c|} svingning&f_n/Hz&\lambda _n/m&v/\tfrac{m}{s}\\ \hline grund&20&3{,}0&60\\ \hline 1.\; over&40&1{,}5&60\\ \hline 2.\; over&60&1{,}0&60\\ \hline 3.\; over&80&0{,}75&60\\ \hline 4.\; over&100&0{,}60&60\\ \hline 5.\; over&120&0{,}50&60 \end{array}


Skriv et svar til: bølgehastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.