Matematik

Hvilken type funktion?

01. marts 2016 af Simonekj93 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej! 
Jeg har fået til opgave at undersøge forskellige funktioner, og hvilken betydning a, b og c har for funktionens udtryk. 

Den ene af funktionerne er; 

h(x)=\frac{a}{x-b}+c

Jeg har prøvet at undersøge det via skydere i geogebra, men kan ikke finde frem til noget system i værdierne og udtrykket. 

Er der nogle der kan fortælle mig, hvilken type funktion dette er? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2016 af VandalS

Hvis du sætter a=1, b=0, c=0 får du den sædvanlige funktion

 f(x)=\frac{1}{x},

som jeg kender som reciprokfunktionen. Værdierne b og c angiver henholdvis den lodrette og vandrette tangent, og a siger noget om hvor hurtigt funktionen vokser.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2016 af StoreNord

Hyperbel


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2016 af SuneChr

Lad hyperblen

h\left ( x \right )=\frac{a}{x}
parallelforskydes i retningen (b ; c)
Den "nye" hyperbel vil da få ligningen

y-c=\frac{a}{x-b}


Skriv et svar til: Hvilken type funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.