Matematik

Hej er ser nogle som kan hjælpe

01. marts 2016 af Zeynoa (Slettet) - Niveau: C-niveau
Har svært ved opgaverne
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2016 af PeterValberg

7.6a 
Du har ligningerne y = -3x + 4 og y = x + 12
Bemærk, at der i begge står y=... hvilket betyder,
at de to højresider er lig med hinanden

-3x + 4 = x + 12
-4x = 8
x = -2

Indsæt x = -2 i den ene af ligningerne og bestem den tilhørende y-værdi

Gør det samme i opg 7.6b

Opg7.7
Bestem en ligning for den rette linje gennem to af punkterne
Indsæt i den ligning x-koordinaten for det tredje punkt og bestem y.
Er denne y lig med y-koordinaten for det tredje punkt, så ligger
det tredje punkt på linje med de to andre.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hej er ser nogle som kan hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.