Fysik

Smelte isen?

03. marts 2016 af MissGeek87 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

We consider a circular lake with a radious of 1.0 km covered in 5 mm of ice. 169 mm of rain will fall over 24 hours, and we make the apporcimation that it falls at a constant rate. 

The rain on earth consist of water and has a temperatur of 4.0ºC, the ice is water-ice and has a temperature of -1.0º C. We ignore the heat lost the surroundings and assumen that the transfer of heat is instaneous. How much time will pass before the ice is melted entirely? 

Brugbar info: 

Heat of fusion of water: 334 J/g

Specific heat of ice = 250 j/kg · K

Specifik heat of water = 4.18 J/g · ºC

Density of ice = 917 kg/m3

Density of water = 999.99 kg/m3

Area of circle Alake = π · r2 = π · 10002 m2 = 314159.7 m2

Density = mass/ Volume

Vice = 314159.7 m2  · 0.005 m = 157079.6 m3

massice = Density · Volume = 999.79 kg/m3 · 157079.6 m3 = 157046613,2 kg = 157046613.2 · 103g

Vrain = 314159.7 m2  · 0.169 m = 530929.17 m3

massrain = Density · Volume = 999.79 kg/m3 · 530929.17 m3 = 530928629.1 kg = 530928629.1 · 103g

For at finde den total energi der bruges til at smelte iset, er jeg nød til at kende summet af to energier: 

Q1 = mcΔT og Q2 = mLf => Q = Q1 + Q2

Har regnet noget af opgaven men er gået i stå. Det jeg har regnet, har jeg skrevet med. Kan simpelthen ikke få min Q1 og Q2 til at passe. Skal desuden finde den tid det tager før at hele isen er smeltet?? HJÆLP??


Svar #1
03. marts 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Ingen der kan hjælpe?


Skriv et svar til: Smelte isen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.