Matematik

Mat! Hjæælp

04. marts 2016 af Anonymm1 - Niveau: B-niveau
Hej :)
Kan nogen hjælpe med opgave 2, anden spørgsmål
Den med rundetårn

Fil vedhæftet
Vedhæftet fil: image.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2016 af SådanDa

Faldvejen er 34,8 m, indsæt dette i din funktion:

34,8=4,9·t2, løs denne ligning for t, så har du tiden det tager i sekunder.


Svar #2
04. marts 2016 af Anonymm1

Kan du hjælpe med at løse

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2016 af SådanDa

Altså divider først med 4,9 på begge sider, og tag derefter kvadratroden på begge sider:

34,8=4,9·t2 <=> 34,8/4,9=4,9/4,9·t2 <=> 7,102=t2 <=> √(t2)=√(7,102) <=> t=2,665.

Du bør nok øve dig lidt i at løse ligninger :)


Skriv et svar til: Mat! Hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.