Matematik

Reducer

05. marts 2016 af laco (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen, jeg har følgende opgave, som jeg ikke kan gennemskue.

Reducer ved beregning  følgende udtryk

b2 - a2    +  2a

a2 - b2       a - b

begge er brøker i samme regnestykke, håber det er til at forstå.

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2016 af PeterValberg

altså:

\frac{b^2-a^2}{a^2-b^2}+\frac{2a}{a-b}

??

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. marts 2016 af laco (Slettet)

Ja lige præcis, var lidt i tvivl om hvordan jeg satte det op således.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2016 af PeterValberg

bemærk

\frac{b^2-a^2}{a^2-b^2}=\frac{-(a^2-b^2)}{a^2-b^2}=-1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

(b2 - a2) / (a2 - b2) + 2a / (a - b) =

(b2 - a2) / (a2 - b2)  + 2a(a + b) / ( (a + b)(a - b) ) =

(b2 - a2) / (a2 - b2) + 2a(a + b) / (a2 - b2) =

(b2 - a2 + 2a(a + b)) / (a2 - b2) =

(b2 + a2 + 2ab) / (a2 - b2) =

(a + b)2 / (a2 - b2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2016 af PeterValberg

i forlængelse af #4

\frac{(a+b)^2}{a^2-b^2}=\frac{(a+b)(a+b)}{(a+b)(a-b)}=\,_{\cdots}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja, hov det er rigtigt.

= (a+b)/(a-b)


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.