Matematik

En funktion f er bestemt ved - Bestem f(2)

07. marts 2016 af shadyp - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen.

Jeg sidder i en rigtig hovedpine af matematik, da jeg er kørt fast.

Sidder med denne opgave om differentialregning:

En funktion f er bestemt ved f(x)=3x^2+2ln(x)

a) Bestem f'(2)

Er der nogen, der kan hjælpe med dette?

Tusind tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2016 af PeterValberg

Start med at bestemme den afledede funktion f'

indsæt i den x = 2 og bestem derved tallet f'(2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2016 af PeterValberg

Benyt regnereglerne

\left(p\cdot x^n \right )'=n\cdot p\cdot x^{n-1}

og

\left(\ln(x) \right )'=\frac{1}{x}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
07. marts 2016 af shadyp

Mange tak! Det hjalp meget :)


Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved - Bestem f(2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.