Fysik

Difussions koefficienten

07. marts 2016 af MissGeek87 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven er vedhæftet, jeg har fundet formlen for diffusions koefficienten: 

D = (R/NA) * (1/6πηa)

Men hvad er a??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2016 af mathon

Under små kuglers bevægelse i en sejgtflydende væske, skal der overvindes en gnidningskraft.
Den beregnes
af:

           F_{gnid}=6\pi \eta rv

                                                    \begin{array} {|c|c|c|} \textbf{betegnelse}&\textbf{st\o rrelse}&\textbf{enhed}\\ \hline dynamisk viskositet&\eta &\frac{Ns}{m^2}\\ \hline kugleradius&r&m\\ \hline relativ\; hastighed&v&\frac{m}{s} \end{array}


Svar #2
07. marts 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Men jeg får faktisk ikke oplyst kuglens radius i opgaven, burde den ikke oplyses?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2016 af mathon

                    \frac{4\pi }{3}\cdot r^3=0{,}075\cdot 10^{-6}\; m^3


Svar #5
07. marts 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Tak, jeg får Fgnid til at være 1.49·10-16 kan det passe? 

Hvordan finder jeg så difussionskoefficienten ud fra det?


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. marts 2016 af Heptan

For partikler i en viskøs flydende opløsning kan man benytte Stokes-Einstein ligningen

D=\frac{k_BT}{6\pi \eta r}

hvor kB er Boltzmanns konstant.

D=\frac{k_BT}{6\pi \eta r}=\frac{1,38065\cdot 10^{-23}\ \textup{m}^2 \cdot \textup{kg}\cdot \textup{s}^{-2}\cdot \textup{K}^{-1}\cdot 343,15\ \textup{K}}{6\pi\cdot 4,04\cdot 10^{-4}\ \textup{Pa}\cdot \textup{s}\cdot 2,616\cdot 10^{-3}\ \textup{m}} \\ \\ =2,3782\cdot 10^{-16} \ \textup{m}^2\cdot \textup{s}^{-1}


Svar #7
09. marts 2016 af MissGeek87 (Slettet)

Mange tak Heptan


Skriv et svar til: Difussions koefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.